TURKIYE TASARIM HAFTASI ETKINLIKLERI DUZENLENECEK - BASIN ACIKLAMASI 13.06.2016 - Ekonomi Haberleri
Piyasa Yorum
...
  ALTIN
  DÖVİZ
  EMTİA
  FOREX
  Forex Analizleri
  OPSİYON
Kısayollar
Altın Yorumları                             Ekonomi Haberleri
Altın Fiyatları   Dış Ekonomi Haberleri
Dolar TL   Gelişen Piyasalar
Euro TL   TCMB Haberleri
Gram Altın   Petrol
Ons Altın   Dünya Endeksleri
Emtia Endeksleri Canlı   Borsa Istanbul Analizleri
Parite Yorumları   Analiz & Yorumlar
Döviz Sepeti   Forex Analizleri
Çapraz Kurlar   Vadeli Opsiyon Borsası

KURULUSTAN KONUYA ILISKIN OLARAK YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:

18-23 EKIM 2016 TARIHLERI ARASINDA, EKONOMI BAKANLIGI VE TURKIYE IHRACATCILAR MECLISI (TIM) ISBIRLIGINDE, BU SENE ILK DEFA TURKIYE TASARIM HAFTASI ETKINLIKLERI DUZENLENECEK!

TURKIYE TASARIM HAFTASI BASIN TOPLANTISI, T.C. EKONOMI BAKANI SAYIN NIHAT ZEYBEKCI VE TIM BASKANI SAYIN MEHMET BUYUKEKSI KATILIMIYLA ISTANBUL DIS TICARET KOMPLEKSI’NDE YAPILDI. 18-23 EKIM 2016 TARIHLERI ARASINDA, EKONOMI BAKANLIGI VE TURKIYE IHRACATCILAR MECLISI (TIM) ISBIRLIGINDE BU SENE ILK DEFA GERCEKLESTIRILECEK OLAN “TURKIYE TASARIM HAFTASI” SURESINCE ENDUSTRIYEL TASARIM, MODA TASARIMI VE GORSEL ILETISIM TASARIMI ALANLARINA YONELIK OLARAK DUNYACA UNLU TASARIMCILAR, UNIVERSITELER, TASARIM OKULLARI, SANAYICI VE AKADEMISYENLERIN KATILIMIYLA PANELLER, KONFERANSLAR VE WORKSHOPLAR DUZENLENECEK. BAHSE KONU ORGANIZASYON; YIL ICINDE DUZENLENEN TASARIM YARISMALARININ FINALISTLERININ URUN VE PROJELERININ SERGI VE DEFILELERI, DUNYANIN PRESTIJLI TASARIM YARISMALARINDA ODUL KAZANAN TURK TASARIMLARI ILE TASARIM MERKEZLERI VE TASARIM OFISLERININ ULUSAL/ULUSLARARASI PROJE SERGILERI ILE ZENGINLESTIRILECEK. TASARIMA YONELIK FAALIYET GOSTEREN TUM PAYDASLARI TEK CATI ALTINDA TOPLAYACAK OLAN ETKINLIK; DESIGN TURKEY ODUL TORENI VE SERGISINI DE KAPSAYARAK BUTUNLEYICI BIR TASARIM EKOSISTEMI OLUSTURACAK.

DUZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA; DESIGN TURKEY 2016’YA BASVURU SURECININ BASLADIGI DUYURULURKEN, SON BASVURU TARIHI DE 31 AGUSTOS OLARAK ACIKLANDI. ODUL BASVURU KATEGORILERI; AMBALAJ, AYDINLATMA, ELEKTRONIK URUNLER, EV CIHAZLARI, EV VE OFIS GERECLERI VE AKSESUARLARI, KAMUSAL VE TICARI URUNLER, MOBILYA, SPOR, HOBI, OYUN VE KISISEL URUNLER, ULASIM VE TASIMA ARACLARI, YAPI GERECLERI, YATIRIM URUNLERI VE TIBBI GERECLER SEKLINDE 13 SEKTOR OLARAK SIRALANDI. DESIGN TURKEY ICIN BASVURUSU GERCEKLESTIRILECEK URUNLERIN 1 OCAK 2014 - 30 HAZIRAN 2016 TARIHLERI ARASINDA ENDUSTRIYEL YONTEMLERLE URETILMIS VE PIYASAYA SURULMUS OLMASI; AYRICA TASARIMCISI, URETICISI VEYA MARKA SAHIBININ TURKIYE VATANDASI OLMASI GEREKIYOR. “DESIGN TURKEY ENDUSTRIYEL TASARIM ODULLERI” KAPSAMINDA, GELECEKTE ENDUSTRIYE YON GOSTERECEK YARATICI FIKIRLERI DESTEKLEMEK AMACIYLA, URETIM ICIN PROGRAMA ALINMAMIS TASARIM PROJELERININ DEGERLENDIRILDIGI “KAVRAMSAL TASARIM ODULLERI” KATEGORISI DE YER ALIYOR. BU YIL ENDUSTRIYEL TASARIM ICERIKLI BIRLIK YARISMALARINDA ILK UCE GIREN FINALISTLER, DESIGN TURKEY KAVRAMSAL TASARIM KATEGORISINE DOGRUDAN VE UCRETSIZ OLARAK BASVURMUS SAYILACAK.

ON ELEMEYI GECEN URUNLER, HER YIL OLDUGU GIBI BU YIL DA 30’U ASKIN TASARIM OTORITESININ YER ALDIGI ULUSLARARASI BIR JURI TARAFINDAN “IYI TASARIM ODULU”, “USTUN TASARIM ODULU” VE “KAVRAMSAL TASARIM ODULU” OLMAK UZERE 3 KATEGORIDE VE SEKTOREL BAZDA DEGERLENDIRILECEK. URUNLER; GETIRDIKLERI YENILIK, SUNDUKLARI FARKLILIK, KULLANICININ IHTIYACINA CEVAP VEREBILME OZELLIKLERI, ISLEVSELLIKLERI VE TASIDIKLARI ESTETIK DEGERLER GIBI OLCUTLERLE DEGERLENDIRILECEK. TURKIYE’NIN TASARIMLA MARKALASMASINA ONEMLI KATKILAR SAGLAMASI HEDEFLENEN YARISMADA ODUL ALAN TASARIMLAR; IYI TASARIMIN TASIMASI GEREKEN NITELIKLER KONUSUNDA SANAYICIYI YONLENDIRECEK, AYRICA URUN GELISTIRME SURECINDE DOGRU TASARIM STRATEJILERININ BELIRLENMESINDE YOL GOSTERICI OLACAK. KAZANAN TASARIMLAR, SERGI VE YAYINLAR ARACILIGIYLA HEM ULUSAL HEM DE ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TANITILACAK.

TIM BASKANI SN. MEHMET BUYUKEKSI’NIN KONUSMALSINDAN NOTLAR:

BUGUN BURADA TURKIYE TASARIM HAFTASININ DUYURUSUNU YAPMAK ICIN BIR ARADAYIZ.
REKABETIN COK YOGUN BIR SEKILDE YASANDIGI BIR ORTAM VAR. BUGUN ARTIK SADECE KALITELI MAL URETIP PAZARA SURMEK BASARI ELDE ETMEK ICIN TEK BASINA YETERLI DEGIL. IHRACATIN KALICI VE SURDURULEBILIR OLMASI ICIN YUKSEK KATMA DEGERLI URETIM OLMAZSA OLMAZ. 2023 HEDEFLERINDE DUNYA MARKALARI YARATMAK ISTIYORUZ HEDEFIMIZ 10 ULUSLARARASI MARKA YARATMAK. SON 6 YILDA 250’YE YAKIN AR-GE MERKEZI ACILDI. 500 AR-GE MERKEZI HEDEFI KOYDUK. BIZ INANIYORUZ KI OZELLIKLE BIRCOK SEKTORDE YENI R-GE MERKEZI ACMAK ICIN BU KONUDA CALISMALAR DAHA DA ONEM KAZANACAK. YAPTIGIMIZ CALISMALARLA HEM FIRMALARIMIZA HEM GELECEK NESILLERIMIZE INOVASYON TUTKUSUNU YERLESTIRMEK ISTIYORUZ. TASARIM MESALESINI ULKEMIZDE YAKMAK ISTIYORUZ. OZELLIKLE BUGUN TANITIMINI YAPACAGIMIZ TURKIYE TASARIM HAFTASI’NI IHRACATIMIZIN GELISIMI ACISINDAN SON DERECE ONEMLI GORUYORUZ.ETKINLIKTE 3 TANE ONEMLI KONU VAR: ENDUSTRIYEL TASARIM, MODA TASARIMI VE GORSEL ILETISIM. LUTFI KIRDAR’DA GERCEKLESECEK TASARIM HAFTASI’NDA BU 3 KONUYU YOGUN BIR SEKILDE ISLEYECEGIZ. OGRENCILER, IS ADAMLARI, SANAYICILERIN DE ARALARINDA OLDUGU ON BINLERCE KATILIMIN OLMASINI HEDEFLIYORUZ. BU ETKINLIK SAYESINDE KATMA DEGERLI YUKSEK URUN GELISTIRILMESINI, TASARIMIN YAYGINLASTIRILMASINI VE OZENDIRILMESINI HEDEFLIYORUZ. BU ETKINLIK SAYESINDE TASARIMI 1 GUN DEGIL, 1 YIL BOYUNCA KONUSULAN BIR HALE GETIRMEK ISTIYORUZ. ETKINLIGIN TURKIYE’NIN YARATICILIKLA MARKALASMASINA KATKI SAGLAMASINI HEDEFLIYORUZ.

IHRACATCI VE SANAYI TASARIMA PARA VERMEYE BASLARSA, TASARIM DA GENCLER ARASINDAN TERCIH EDILEN BIR MESLEK HALINE GELIR. HEDEF KITLEMIZ SANAYICILERIMIZ, UNIVERSITELER, AKADEMISYENLER, OGRENCILER, DEVLET, BUROKRASI, SIYASETCILER, BU TASARIM KONUSUNA GEREKEN ONEMI VERMESI.

TASARIM HAFTASI KAPSAMINDA 3 GUN BOYUNCA KONFERANSLAR, PANELLER, WORKSHOPLAR OLACAK. TURQUALITY FIRMALARI VE DESIGN TURKEY SERGILERI OLACAK. IHRACATCI BIRLIKLERIMIZ TARAFINDAN DUZENLENEN FARKLI TASARIM YARISMALARI DA BURADA YER BULACAK. 22 TANE YARISMA DUZENLENIYOR. ICLERINDEN BIRER TURKIYE BIRINCISI SECECEGIZ.

HER YIL DUZENLENEN BIR DE ISTANBUL DESIGN WEEK VAR , BU YIL ONU DA TURKIYE TASARIM HAFTASI SEMSIYESININ ALTINA ALACAGIZ. DESIGN TURKEY ICIN OZEL BIR SERGILEME ALANI OLUSTURULACAK.

CALIFORNIA’DAN BARCELONA SCHOOL OF DESIGN’A KADAR EN IYI TASARIM OKULLARINI DAVET EDECEGIZ. 10 TANE OKUL BELIRLEDIK. TURKIYE’DE TASARIM MERKEZLERI BIZLERLE OLACAK.
TURKIYE TASARIM HAFTASI’NDA AMACIMIZ CAGDAS SANATI SERGILEYIP, INSANLARIN BEGENISINE SUNUP SADECE BEGENIYLE KALACAK BIRSEY YAPMAK DEGIL. TASARLANAN URUNLERIN ISTER MODA ISTER ENDUSTRIYEL TASARIM OLSUN, SANAYIYLE BIRLESIP HAYATA GECMELERINI ISTIYORUZ. KATMA DEGERLI URUN SATISINI ARTTIRMAK, ULKEMIZE REKABETCI USTUNLUK KAZANDIRMAK, TASARIMIN FARKINDALIGINI ARTTIRMAK VE TURK TASARIMINI MARKALASTIRMAK ISTIYORUZ.

AK PARTI GRUP BASKANVEKILI DR. MEHMET MUS’UN KONUSMASINDAN NOTLAR:

BUYUKEKSI’DEN SONRA SOZU DEVRALAN AK PARTI GRUP BASKANVEKILI DR. MEHMET MUS DA TURKIYE EKONOMISININ OZELLIKLE 15 YILDA GELMIS OLDUGU NOKTA VE BUNDAN SONRAKI HEDEFLERE ULASMA NOKTASINDA BU TIP ORGANIZASYONLARIN COK ONEMLI OLDUGUNU BELIRTTI.

EKONOMI BAKANI SN. NIHAT ZEYBEKCI’NIN KONUSMASIMDAN NOTLAR:

SN.MEHMET MUS’TAN SONRA SOZU ALAN T.C. EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, “BUGUN 150 MILYAR DOLAR IHRACATIMIZ VAR AMA SON 6 SENEDEN BERI BURALARDA DOLANIYORUZ, BUNU ASAMIYORUZ, BU TIKANDIGIMIZIN RESMIDIR. IHRAC ETTIGIMIZ URUNLERDE KILOGRAM BASINI EN FAZLA 1.9 ‘A KADAR ZORLAYABILIRIZ. 2023 HEDEFTE 500 MILYAR DOLAR IHRACAT VAR. SU ANKI MEVCUT HALIMIZLE BU IMKANSIZ. 300’LU RAKAMLARI GOREBILIRIZ AMA 500 DIYECEKSEK TURKIYE FARKLILASMAK ZORUNDA, TURKIYE FASONCU ANLAYIS OLARAK BUYUK BASARI SAGLADI. TURKIYE’NIN IHRACATI 150 MILYAR DOLARA GELDI, BU INANILMAZ BIR BASARI. PATENTI, TASARIMI, SUNUMU,TANITIMI, BILGISI, TEKNOLOJISI, DAGITIM KANALLARI, MAGAZA GIBI ALANLARA KENDILERININ SAHIP OLDUGU BIR TURKIYE DUSUNURSENIZ ISTE O ZAMAN 500 MILYAR DOLAR COCUK OYUNCAGI OLUR. BIR YERDEN BASLAMAK LAZIM.

BAKINIZ GUNUMUZDE EN COK BILINEN VE KULLANILAN MARKALARDAN BIRI OLAN APPLE KALIFORNIYA’DA TASARLANIYOR VE CIN’DE URETILIYOR. TELEFONLARINIZA VEYA BILGISAYARLARINIZA BIR BAKIN NE YAZIYOR… “DESIGNED BY APPLE IN CALIFORNIA, MADE IN CHINA” YANI “KALIFORNIYA’DA TASARLANMIS, CIN’DE URETILMISTIR”. TAMAM, BUNU HEPIMIZ BILIYORUZ AMA BU URUNDEN ELDE EDILEN KATMA DEGERIN NE KADARI CIN’DE KALIYOR? NE KADARI AMERIKA’YA GIDIYOR? COK YAKIN ZAMANDA YAPILAN BIR ARASTIRMAYA GORE KATMA DEGERIN SADECE %2,1’I MONTAJIN YAPILDIGI ULKEDE KALIRKEN, %48,8’I ISE TASARIMIN YAPILDIGI VE MARKANIN CIKTIGI ULKEYE GIDIYOR.
2015 YILI ARALIK AYINDA YAYIMLANAN DUNYA FIKRI MULKIYET TESKILATI (WIPO) VERILERINE GORE MARKA BASVURU SAYISINDA DUNYADA 6. SIRADA BULUNUYORUZ. AVRUPA’DA ISE TAM 5 SENEDIR 1. SIRADAYIZ.AYRICA, YINE 2010-2016 YILLARI ARASINDA VERILEN DUNYA TASARIM ODULLERI SAYISINA GORE ODUL ALAN TASARIMLAR BAKIMINDAN ABD’NIN ARDINDAN IKINCIYIZ (TURKIYE 297, ABD 389 ODUL KAZANMIS). 2015 YILINDA MADRID SISTEMI KANALIYLA TURKIYE’YE YAPILAN MARKA BASVURULARINDA 10.400’UN UZERINDE BASVURUYLA ULKEMIZ DUNYADA 11. SIRADA. TURKIYE’DEN MADRID SISTEMI YOLUYLA YAPILAN BASVURULARDA ISE YAKLASIK OLARAK 1.150 BASVURU ILE 12. SIRADA YER ALDIK.

BIZ DE TASARLAYABILIRIZ, MARKA YARATABILIRIZ, ULUSLARARASI ARENADA ULUSLARARASI MARKALARIN OLDUGU CADDELERDE MARKALARIMIZ EN ONEMLI KOSELERDE YERINI ALABILIR. PARIS’TE, TOKYO’DA VEYA NEW YORK’TA TURK MARKALARI GORUYORUZ, GORDUKCE DE GOGSUMUZ KABARIYOR.

TURQUALITY YUZ MILYONLARCA DOLARLIK DESTEK VEREN BIR PROGRAM.

YAPMAMIZ GEREKEN EN ONEMLI SEYLERDEN BIRISI TURKIYE’YI MARKA HALINE GETIRMEK. BUNU OZGUVENLE, BIRLIK VE BERABERLIKLE YAPACAGIZ.
  TARIH 13-06-2016 06:58
  BORSA

YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırımcının yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir.Web sayfalarımızda yer alan bilgiler, yatırımcıların kendi oluşturacakları yatırım kararlarına yardımcı olmayı hedeflemiştir.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, bilgilerin kullanılmasından, doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı tarafımız sorumlu tutulamaz. Bu web sitesinde yer alan bilgi ve görüşlere ulaşmakla yukarıda yer alan uyarıları tam olarak anlamış ve bunlara uymayı kabul etmiş addedileceksiniz. Bu uyarıları okuduğunuz halde tam olarak anlamadığınız konusunda en ufak bir tereddütünüz olması durumunda piyasayorum.com web sitesinde yer alan bilgi, yorum ve anazlizleri kesinlikle okumayınız ve takip etmeyiniz.

Ziyaretcilerin Dikkatine:   http://www.piyasayorum.com web sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum ve istatistiki şekil ve değerler (bilgiler) hazırlandığı tarih itibarı ile mevcut piyasa koşulları ve güvenilirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırımcının yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler, yatırımcıların kendi oluşturacakları yatırım kararlarına yardımcı olmayı hedeflemiştir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım - satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, bilgilerin kullanılmasından, doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı piyasayorum.com ile bunların çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Bu sitedeki tüm bilgi, teknik analiz, makale ve çalışmalar, bilgi paylaşmak amacıyla hazırlanmış, site yazarlarının kişisel çalışma ve değerlendirmeleridir. Bu içerik, sitede anlatılan teknik analiz yöntemlerinin uygulama örnekleri olarak algılanmalıdır. Bu site ve yazarları; buradaki bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden sorumlu tutulamaz. www.piyasayorum.com sitesi içerisinde yer alan tüm metin, grafik ve diğer içeriğin hakları www.piyasayorum.com 'a aittir. Hiçbir şekilde basılı ve/veya herhangi bir elektronik ortamda izinsiz kullanılamaz.

BİST isim ve logosu “Koruma Markası Belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılanamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST'ye ait olup, bu veriler tekrar yayınlanamaz. BİST verileri Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri tarafından sağlanmaktadır.

Yandex.Metrica