|
Piyasaların tansiyonunu aslında Dolar kurundaki oynaklıktan anlıyabiliriz. Tekrar Dolar/TL kuru hararetlenmiş gibi gözükmekte..
( Siteye arama motorları ile geldiyseniz son dolar yorumunu okumak için yandaki Para piyasaları menusunden faydalanabilir yada burayı Tıklıyabilirsiniz.)
En son yorumumuz da ;
<<<Önümüzdeki haftalarda düşüş trendinin kısa vadeli yükseliş yönünde tepki vermesi ve ardından yataya geçerek düşüşü durdurmaya çalışmasınında vakit alacağını düşünürsek, önümüzde uzun bir süreç olduğu düşünülebilir. >>> yorumunda bulunmuştuk.
Evet O zaman yazdığımız senaryoya göre Uzun vadeli düşüş trendindeki doların kısavadeli bir yükseliş tepkisi verebileceğinden bahsediyorduk ve bunu grafiktede göstermiiştik. (Mavi çember ile) O yorumun garfiğini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Aşağıda Dolar / TL kurunun enson haftalık kapanışlarını görüyorsunuz. (26.11.2010) Kapanış 1,4881 TL Yüksek 1,4939 TL

Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere mavi çemberden beklenen kısa vadeli tepki alışı gerçekleşti.
Peki neden kısa vadeli demiştik ? Sebep burada pek çok dirençlerinin olduğunu düşünmemizdi.
Bu alanı kırmızı çember ile gösterdik, zaman aralığı Aralık ve Ocak ayını içine almakta.
Yukarıdaki bilgiler ışığında grafiğe göre senaryo uygulayalım:
Dolar TL Uzun vadeli düşen trendinde ancak trendi yumuşatmak için dalgalanarak 8 numaralı hedef hareketi içerisinde. Bu hedefi gerçekleştikten sonra 9 numaralı hedefine yönelebilir.
Ayrıca son yorumumuzda Dolar TL nin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmek için Abd 10 yıllık Hazine Bonosunun seyrine bir bakmakta fayda var demiştik.
Abd 10 yıllık bonolarında da Dolar/TL de olduğu gibi bir kısa vadeli yükseliş tepkisi beklemekteydik. Bu beklentimizde gerçekleşti.
Yorumumuzdan sonra Abd 10 yıllık bonoları 2.45 den hızla yükselerek 2.64 direncini geçmiş ve 2.96 yükseğinide görmüştür.
Tüm dünyada olduğu gibi bu faiz yükselişinin etkisini ülkemizde doların değerlenmesi olarak gördük.
Son kapanışı 2.87 İçinde bulunduğu bant 2.64 – 3.28 Yükselen faiz ile Dolar TL ninde paralelliği görülmekte. Ancak Abd 10 yıllık bonolarında 3. Orta vadeli düşen trendinin oluşmasını beklemekteyiz.
Aşağada Abd 10 yıllık Hazine Bonosunun enson haftalık kapanışlarını görüyorsunuz.

Yukarıdaki grafikde endeksin düşüş trendinde olduğu görülüyor. Önümüzdeki haftalarda trendin kısa vadeli yükselişe son vererek yeni bir O.D.3. oluşturması beklenebilir. U.1.= Uzun vadeli yükselen 1. trend (yeşil çizgi) U.2.= Uzun vadeli yükselen 2. trend (yeşil çizgi) U.D.1= Uzun vadeli Düşen 1. trend (kırmızı çizgi) U.D.2= Uzun vadeli Düşen 2. trend (kırmızı çizgi) O.D.1= Orta vadeli Düşen 1. trend (kırmızı çizgi) K.1= Kısa vadeli Düşen 1. trend (kırmızı çizgi) Dolar TL yorumlarımızda diğer yorumlarımız gibi bilgilendirme amaçlıdır al-sat önerileri vermemekteyiz. saygılarımızla. piyasayorum
|